Lexus CT200h Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello, new owner here and just revived a 2012 premium. Does it usually take a minute for the ac/heater to activate after starting the car? After the blower comes on if I shut off and restart car, it comes on instantly. If I wait a little before restarting I have to wait about a minute again before I can control it. I also notice that sometimes it will not remember the previous setting and reset itself to 75 degree.
 

·
Registered
Joined
·
692 Posts
Yes it is normal for the heater or AC to take a little bit of time as it ramps up. For the heater especially, the car is smart enough not to blow cold air on you, it waits for at least a little heat from the engine. Not sure about the 75 deg thing, that is not normal.
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Is there anything to do about this? I can't use auto mode at all, as there's -13 F outside and it keeps blower off several minutes after cold start. Windscreen gets frosty from inside, and one must manually turn the blower on:confused:

This behaviour occurs when driving with normal mode, and "efficient ventilation" -setting is enabled.
 

·
Registered
Joined
·
312 Posts
I'm not sure about the delay in the heater, but I do recall a setting that allows you to have the climate control either remember the last temperature setting, or always default to 75.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Yes it is normal for the heater or AC to take a little bit of time as it ramps up. For the heater especially, the car is smart enough not to blow cold air on you, it waits for at least a little heat from the engine. Not sure about the 75 deg thing, that is not normal.
It is not normal. I fixed the problem this past weekend and it comes on instantaneously every start and it remembers last setting.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top