Lexus CT200h Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
339 Posts
Discussion Starter #1
Having owned my ct200h for a week now I've found two things about it.
2011 SE L Premier Artic Pearl

First is the fuel gauge false readings. Tonight it was showing only just above quarter full. I thought I'd brim it but it only took 24 litres until "click" on the pump. Strange. I believe others have reported this too previously. It doesn't bother me.
Second is I don't appear to have TPMS. I have no special valves in the wheels and I'm not getting any light up on the dash. I thought they all had them fitted as standard. I guess I should crawl under the dash and see if it has a TPMS reset switch.
Anyway apart from these it's an awesome car and I'm enjoying it


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
339 Posts
Discussion Starter #3
Tried the deflation but nothing happened. Still need to look at the Reset button if it has one.
I agree about the fuel gauge. It moves very quick yet not using much fuel.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
313 Posts
Tried the deflation but nothing happened. Still need to look at the Reset button if it has one.
I agree about the fuel gauge. It moves very quick yet not using much fuel.


Sent from my iPhone using Tapatalk
The manual states where this button is, that's one way to see if you have one.

Also, regarding the fuel issue; my mechanic once told me that people tend to drive until they're just about out of gas, so any car designed with a fuel pump that uses the gasoline surrounding the fuel pump as a cooling agent will often see fuel pump failures more often. To help alleviate this, some cars show the tank going empty early to make sure there's still some gas left to cool the pump.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top